Kuchnia egzotycznych smaków

Kuchnia egzotycznych smaków

Szukacie miejsca, którego niezwykłość zwaliłaby was po prostu z nóg? Miejsca na wyjazd, który będziecie potem wspominać latami, i o którym będziecie w kółko opowiadać waszym znajomym? Kraju, w którego kuchni zakochacie się na zabój, a zapachy, kolory i kształty niecodziennych i kuszących potraw będą się wam śniły po nocach? W takim razie koniecznie zarezerwujcie bilety i zacznijcie się pakować do Tajlandii. Właśnie dlatego, że kuchnia tajska nie jest jeszcze tak dobrze znana w Polsce, jak zeuropeizowana kuchnia chińska lub japońska, nie marnujcie okazji i nie traćcie czasu na kuchenne półśrodki i jedźcie do kraju, z którego kuchnia tajska się wywodzi. Tylko w ten sposób będziecie mogli poznać prawdziwy smak potraw, który w Polsce nie ma żadnych wystarczająco dobrych odpowiedników. Tradycyjna kuchnia tajska jest zróżnicowana regionalnie, dlatego wyprawa do tego kraju może być niezapomnianym kulinarnym przeżyciem dla waszych kubków smakowych i za każdym razem zaskakiwać was nowym, nieznanym przykładem kuchni. O ile na północy możecie się spodziewać przede wszystkim łagodnych potraw z wieprzowiny i kapusty, to im dalej w las, tym więcej potraw, o których nawet nie pomyślelibyście, że istnieją. Czy starczy wam odwagi, by spróbować smażonych koników polnych, chrupiących mrówek, żab w pikantnym sosie czy też pozostaniecie w bezpiecznej krainie ryb, owoców morza, ostrego chili i słodkiego smaku kokosa?